f0t0

[f·nul·t·nul]

×

Wales

Snowdon
Der er flere nemme ruter til toppen af Snowdon. Der er turistruten fra Llanbanis, hvor der også går et tog helt til toppen af Snowdon. Toget kører dog kun i sommerperioden. Vi tog PYG stien op og Miners Track ned. De starter begge fra parkeringspladsen ved Pen-y-Pass. PYG har en jævn stigning og er kort – Miners er længere men meget flad næsten hele vejen – og stejl tættest på Snowdon. Meget fint at man kan se to forskellige ruter op og ned. Vi tog turen på godt og vel 5 timer. Ruterne er fint markeret, så i rimeligt vejr i start-juli havde vi ikke brug for noget kort eller kompas. Det var 20 C i Betws Y Coed om morgen, men på toppen af Snowdon var jeg glad for mine 3 lag tøj og savnede et par tynde handsker.

View from Snowdon

Det koster 10£ at parkere mere end 4 timer på parkeringspladsen!! Bussen koster kun 1,5£ fra Betws Y Coed, men den kører ikke særlig tit.

Snowdon - Miners Track

Fototips: Masser af flot udsigt og på Miners Track følger man et vandløb en del af tiden, hvor man kan få fine billeder af det med Snowdon i baggrunden. Kræver en lille smule kravleri på stenene, så pas på når det lige har regnet. OBS: Husk handsker, så det stadig er sjovt at betjene kameraet på toppen af Snowdon.

Llyn Ogwen
Der er masser af vandfald i nærheden af Llyn Ogwen, som er meget flotte. Hvis man parkerer ved Ogwen Cottage er der en sti/trappe umiddelbart bagved som leder væk fra søen, men op mod vandfaldene. Man kan med fordel følge vandet så højt op som muligt (ingen rigtig sti, men let fremkommeligt) og derfra søge til højre mod stien der bringer en helt op til toppen, hvor der er en lille sø.

Fototips: Husk stativ og ND filter til alle vandfaldene . Man kan med fordel også tage billeder ned af vandfaldene med Llyn Ogwen i baggrunden.

Conwy
Der er Conwy Castle som nok tager sig flot ud fra en sejltur på vandet, men en anden gang vil jeg springe den over

Cardiff
Hyggelig by med mulighed for både shopping og barer. Cardiff Castle er stort og omkranset af en høj mur. Jeg ved ikke om det er spændende indvendig…

Fototips: Det skulle være muligt at få nogle gode billeder af slottet fra den omkringliggende park (lyset nok bedst om eftermiddagen), men den var desværre lukket pga ombygning, da vi var der.

Seneste aktivitet

Nyeste foto på Flickr

Malmo City Library