f0t0

[f·nul·t·nul]

×

Cinque Terre, Italien

Cinque Terre i Ligurien i Norditalien er en nationalpark der består af 5 byer der alle ligger ud til Middelhavet samt landområderne mellem dem. Der er enestående muligheder for fotografering her – af landskabet, men især af byerne. Gældende for alle byerne er, at det er ret nemt at komme i position til nogle virkelig gode foto-muligheder.

Manarola, Cinque Terre, Italy

Transportmæssigt er det nemmest af flyve til Genova, men nok billigst at flyve til Milano. Fra den ene eller anden by kan tage toget til Cinque Terre. Fra Bergamo i Milano tager det ca 1 time til Milano Centrale med bus og 3 timer yderligere herfra. Tog fra Genova tager kun 1,5 time. Man kan transportere sig rundt mellem de 5 byer med tog, men i påsken hvor vi var der, var der kun en afgang i timen, så man skal lige planlægge efter toget. Hvis vejret er ok, så sejler der også en båd mellem byerne – det koster 10€ fra Monterosso til Riomaggiore og kan klart anbefales. Alle byerne gør det rigtig godt fra vandsiden, så tag gerne teleobjektivet med på denne tur. Kom gerne i god tid til bådene, så du kan få en plads ovenpå, i landsiden, forrest (i prioriteret rækkefølge).

Om muligt kan man overnatte i de 5 byer – de er hyggelige og det giver lidt mere fleksibilitet at man ikke skal med toget hjem hver aften. Hvis overnatningsstederne inde i Cinque Terre er fuldt bookede (og det sker hurtigt), så er de første 4-5 byer nord for parken (startende med Levanto) med togstationerne gode bud på alternative overnatningsmuligheder. Undgå La Spezia der mangler de andre byers charme.

Sommer er højtid for turister i Cinque Terre – det er meget varmt og der er mange mennesker. Vi var der i påsken (start-april) og kunne vandre i t-shirt og shorts, men havde 1 ud af 5 dage med nærmest heldagsregn – de andre dage var knastørre. Forår/efterår vil klart være at anbefale for hiking i Cinque Terre.

Der er rigtig gode vandreture i Cinque Terre. Den mest brugte rute, Via dell Amore, går langs kysten mellem de 5 byer. Det koster omkring 8€ pr dag at benytte den. I 2011 blev den delvis ødelagt af mudderskred og da vi var der (2015) var kun strækningen mellem Monterosso og Vernazza genåbnet. Der er masser af alternative stier i parken som alle er gratis at benytte – vi hikede Riomaggiore til Manarola til Corniglia af alternative ruter på ca 4 timer og var meget tilfredse. Om eftermiddagen tog vi toget fra Corniglia til Monterosso og vandrede tilbage til Vernazza af Via dell Amore. Dagen efter lavede vi et halvdags hike fra Monterosso til Levanto, kørte med tog retur til Monterosso og sejlede tilbage til Riomaggiore. Når man køber adgang til Via dell Amore får man et glimrende kort over stierne i parken med – den kan købes i Informationen ved togstationen i alle 5 byer.

Monterosso
Den største by af de 5 og den eneste med strand. Der er et flot udsyn over byen fra udsigtspunktet mod Levanto – især vil solopgangen være fantastisk herfra (gætter jeg på)

Vernazza
Der er især to (virkelig!) gode udsigtspunkter over byen. 10 minutters gang af Via dell Amore mod Monterosso kan man få et view over hele byen – særligt smukt om aftenen, når lysene i byen er tændt. 10 minutters gang af Via dell Amore mod Corniglia og så er man ved tårnet i den sydlige ende af byen med et perfekt udsyn til solnedgangen. Begge retninger skulle være åbne og hvis jeg husker rigtigt, også mulige at nå fra Vernazza uden at skulle betale.

Sunset on Vernazza, Cinque Terre, Italy

Corniglia
Byen gør sig klart bedst fra havet, så book en sejltur forbi denne.

Manarola
Det klassiske billede af Cinque Terre er taget herfra og det er frit tilgængeligt for alle. 5 minutters gang fra centrum har man et perfekt view over by og havn. Aldrig har det været så nemt at komme til en så god foto lokation. Man kan ikke se solnedgangen herfra, så vent til der er lidt mørkere og lysene er tændt i byen.

Manarola, Cinque Terre, Liguria, Italy

Riomaggiore
Kun marginalt sværere at komme til super foto lokation her end i Manarola. Fra havnene skal man op af trapperne til venstre og så har man udsyn over havn, by og solnedgang – værsgo! Der er endda en lille bar samme sted, så man kan få en cappucino mens man venter på det rigtige lys 🙂

Riomaggiore, Cinque Terre, Liguria, Italy

Seneste aktivitet

Nyeste foto på Flickr

Malmo City Library