f0t0

[f·nul·t·nul]

×

Stilleben

  • Vinflasker. Det svære er at undgå reflektioner i fronten – et lystelt eller lignende vil klare meget. Lys bagfra er godt. Desuden kan flasken stilles på en gennemsigtig plade og med hvis baggrund som en lampe/flash kan skydes ind i.
  • Et sjovt projekt består i at tage billede af en champagne mens den bliver åbnet. Dette kan være voldsomt svært at time (og gøre om…), så et trick er: Skær bunden af en tom champagneflaske og sæt flaske og prop fast, så proppen svæver 5-10 cm fra flaskemunden og monteret således at den hænger under flasken. Hvis man nu hælder vand gennem flasken, tager et foto og roterer det 180 grader, så vil det se ud som om proppen bliver skudt af flasken.
  • Hvis man skal tage billeder til Ebay eller lignende, så kan man i virkeligheden bare bruge et stativ, f/22 og en hvid baggrund…
  • Smykker og lignende fotograferes bedst i et lystelt, så man undgår reflektioner. Lyskilden kan så både være bagved eller fra en af siderne. Kameraet har naturligvis brug for et stativ og mon ikke et makro objektiv gør det hele lidt nemmere. Man kan med fordel finde lidt tilbehør i form af sten, spejl, glas, etc som smykkerne kan ligge på.
  • Man kan med fordel bruge en iPad eller lignende som underlag – det giver god reflektion.

Nyeste foto på Flickr

Malmo City Library