f0t0

[f·nul·t·nul]

×

Paris

Notre Dame
Køen til at komme op i tårnet starter på højre side af kirken (væk fra Seinen). Hvis man bare kommer midt på dagen, så kommer man til at vente i mange timer, så kom meget tidligt eller find en anden måde at komme udenom køen på. Jeg kom desværre aldrig op i tårnet… Kirken er fin indvendig, men stativ og blitz er ikke tilladt – til gengæld går det hurtigt med at komme ind og det er gratis.

Tour Monteparnasse
Der var nærmest ingen kø til at komme ind her. Det koster 14,5€ for adgang til øverste etage. Det er gratis at komme op i baren på 56. etage, men foto foregår klart bedst fra 59. etage på toppen, så betal for at komme helt til tops.
Der er glasafskærmning på øverste etage, men der er lange aflange huller i glasset til at fotografere gennem. Mit stativ kom lidt til kort fordi hullerne sidder oppe omkring 1,5 meter – og når mit stativ er i den højde, så er selve kamera langt fra hullet i glasset pga benene. En fotograf ved siden af mig brugte en gorillapod og den så ud til at virke fint.
Udsigten er fantastisk og jeg tænker at lige omkring solnedgang må farverne være fantastiske.

Louvre

Alexander IIIs Bro
Super udsigt herfra til både Invalidekirken og Eiffeltårnet. Jeg kom forbi første gang tidlig morgen før solopgang, hvor lyset på både bro, kirke og tårn var slukket – meget skuffende.
Ved nattetid og solnedgang er broen til gengæld perfekt til at fotografere Paris. Tag både to fra broen og fra land med ydersiden af broen.

Seinen
Super flot både ved solopgang og solnedgang. Fra Bro fandt jeg en flot solopgang og de mange kærlighedslåse på broen giver også flere gode motiver.

Sacre Coer
Udsigten er flot herfra, men Eiffeltårnet er gemt af vejen. Kuplen var lukket da jeg var der, så om det er flot eller ej ved jeg ikke. Jeg fandt heller ikke et rigtig godt udsigtspunkt til at fotografere kirken, bortset fra ned gennem gaderne omkring Blv Montmartre.

Moulin Rouge

Pantheon
Var både under udvendig og indvendig renovation da jeg var der (oktober 2014), så man ikke kunne se kuplen. Krypten nedenunder er lidt fotogen, men er ikke værd at besøge kun for den.

Nyeste foto på Flickr

Malmo City Library