f0t0

[f·nul·t·nul]

×

Skotland

De 60 højeste bjerge i Storbritannien er alle i Skotland (nummer 61 er Snowdon i Wales), så der er masser at give sig i kast med sammen med flot natur – og regn naturligvis…

Ben Nevis
Storbritanniens højeste bjerg og til at komme op af! Man kan bo i Fort William og derfra starte bestigningen. Vi brugte godt og vel 4 timer op og 3 ned via The Tourist Trail. Det er godt afmærket, så om sommeren i godt vejr er kort og kompas unødvendigt. Varmt og vandtæt tøj samt gode sko er til gengæld et must – man skal bevæge sig over is hen mod toppen og lige meget hvor godt vejret er i bunden, kan man få regn og tåge på det sidste stykke.

Ben Nevis

Bonus-oplevelse: Da vi stod for foden af Ben Nevis fløj en britisk jægerfly gennem dalen så lavt, at man kunne se ned på det, hvis vi havde været lidt højere oppe. Surt kameraet ikke lige var klar til den oplevelse…

Fototips: Hvis der er en flot udsigt, så tag et billede! Den kan være væk og indhyldet i tåget kort efter. Husk handsker til at kunne betjene kameraet, når det bliver koldt. Der er et flot vandløb/-fald ved Half Way Point (som ikke er halvvejs – det er først længere oppe) – et stativ giver gode muligheder her, men om det er værd at slæbe hele vejen med for det må man gøre op med sig selv. Jeg havde ikke mit med og vil heller ikke gøre det en anden gang.

Isle of Skye
Ø i den vestlige del af Skotland med fantastisk udsigt og natur. Der er masser af gode vandremuligheder på Isle of Skye – brug dem. Vi gik Quiraing og Fairy Pools – her udover er Old Man of Storr lige syd for Quiraing også populær. Touristinformationen sælger et glimrende hæfte med vandreruter for £4, men finder man parkeringspladsen hvor de starter, er der ikke meget at gå fejl af.

The Quiraing

Fototips: Det vestligste punkt har et lille fyrtårn, som er tændt efter solnedgang og som giver mulighed for nogle stemningsfulde billeder (tele kan være en god ide)

Eilean Donan Castle
Tæt ved Skye Bridge ligger Eilean Donan Castle, som er en borg på en lille ø ude i vandet. Den er forbundet til fastlandet med en bro. Borgen er utrolig flot og på alle måde indbegrebet af en borg.

Eilean Donan Castle

Fototips: Borgen er oplyst om natten, hvilket giver en virkelig flot effekt. Skal man fotografere den om dagen, kan det betale sig, at tjekke en tidevandstabel, da den klart gør sig bedst ved højvande. Fotoet ovenfor er i øvrigt taget midt på dagen ved lavvande, så der er plads til forbedringer 🙂

Glencoe og Road to the Isles
Vi kørte gennem Glencoe i et ordentligt regnvejr, men området virker utrolig smukt, så det kan nok anbefales at udforske området og dalen i tørvejr.

Seneste aktivitet

Nyeste foto på Flickr

Malmo City Library