f0t0

[f·nul·t·nul]

×

Fast drev-bogstav i Windows 7/8/10

25.08.2015

Jeg har (blandt andet – men det er en anden historie) mine billeder liggende på en ekstern harddisk (jeg bruger Lacie Rugged Mini). Når jeg skal redigerer gamle billeder i Lightroom oplever jeg til tider, at harddisken får forskelligt bogstav, når jeg tilslutter den computeren, hvilket giver anledning til problemer i Lightrooms katalog. Man kan tvinge Windows til at give en harddisk det samme bogstav hver gang således:

  • Åben Computeradministration (søg eventuelt på det)
  • Under Lager vælges Diskhåndtering
  • Højreklik på den eksterne harddisk i det øverste vindue
  • Vælg Skift drevbogstav og sti…
  • Under Rediger kan man vælge et nyt drevbogstav

Det har også den dejlige effekt, at hvis man bruger flere forskellige eksterne harddiske, så kan de have et fast forskelligt drevbogstav, så man kan kende forskel på dem i Lightroom.

Seneste aktivitet

Nyeste foto på Flickr

Malmo City Library